Y.B. Senator. Puan Hajah Mumtaz Binti Md Nawi~~ MAKLUMAT ~~
Nama
Mumtaz Binti Md Nawi, Y.B. Sen. Puan Hajah
(Dipilih oleh Dewan Undangan Negeri Kelantan)
Jawatan Dalam Kabinet
Tiada
Tempoh
30.6.2009 - 29.6.2012
Parti
PAS
No. Telefon
09-7431488/89
No. Fax
09-7431490 / 7433060

Alamat
PT 1546, Tingkat 2, Wisma Yusmah,
Tjg. Chat, Jln Long Yunus,
15400 Kota Bharu, Kelantan

Senator PAS, Mumtaz angkat sumpah penggal kedua
...Mumtaz yang ditemui selepas majlis angkat sumpah itu berkata, beliau berterima kasih kepada kerajaan negeri Kelantan kerana memberi kepercayaan kepada beliau untuk menggalas satu tanggungjawab yang berat dengan misi membawa mesej Islam di Dewan Negara...

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.