Beri Buku: Baca at LRT at Kinokuniya, KLCCAktiviti Baca@LRT tanpa perhimpunan |Foto untuk sebaran blog dan FB anda. Pada tarikh 25 April 2010, jam 11.30 pagi, selepas membaca dari dalam LRT ke KLCC, kita seorang demi seorang akan masuk ke Kinokuniya dan memasukkan hanya senaskah buku ke dalam kotak buku UNICEF ini. Kemudian keluar dalam keadaan tenang dan natural bertemu rakan lain bertukar buku. Tidak ada perhimpunan dan ucapan penutup kerana kita adalah natural.

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.