Mari ke KL Book Fair 2009 PWTC 17-26April 2009

Assalaamu'alaikum wrm wbt.

Salam pecinta ilmu.


Dapatkan buku-buku yang bermanfaat dengan harga yang lebih murah pada hari-hari lain, semoga kita bertambah dekat dengan Allah dengan bertambah ma'arifat (pengetahuan) tentang hebatnya Allah.

Khususnya..nantikan dua buku terbaru..Ust Hasrizal :)

Selamat membeli dan membaca! =)

"Kearah Cinta Allah No.1"

1 comments:

Brother Badr said...

nak pegi book fair, ajak ana..

dlu mse skola, tiap2 tahun ana gi..

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.