Tentang CINTA edisi1

Assalamu'alaikum wrm wbt. Mulai dari selepas ini, insya-Allah saya akan post sedikit sebanyak isi buku dibawah ini, beserta sedikit gambar yang bermanfaat untuk bacaan & tatapan bersama.

Tajuk Buku: "Tentang CINTA"
Pernerbit: Telaga Biru Sdn. Bhd.

BAB KANDUNGAN

001 Titanic Yang Tenggelam

002 Salahkah Bercinta?

003 Cinta Berperaturan
004 Nak Ber'couple' Boleh Tapi...
005 Cinta vs CINTA

006 Cinta Tanpa Perantara

007 Hubaya-Hubaya Cinta 'Pra-Baligh'

008 Sirna Cita-Cita Dek Kelam Cinta
009 Cinta, Tudung dan...

010 Cari Yang Cantik

011 Siapa Soleh Dapat Solehah

012 Cepat Kahwin
013 Perigi Cari Timba Pun OK!

014 Cinta Indah Selepas Nikah

015 Cinta Mesti Ada '
Class'
016 Ubat
Frust Cinta
017 Cintailah CINTA

018 Putus Cinta Kerana CINTA


Bersambung...

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.