Bagaimana saya dapat membantu usaha menuju Kerajaan Persekutuan PR?

1. Sentiasa Berdoa Khas Meminta kepada Allah agar dianugerahkan negara selamat: Mensolehkan diri sendiri dengan menjaga hubungan dengan Allah seperti istiqomah mendirikan solat sunat tahajud, solat sunat rowatib, puasa minimum 3 hari sebulan dan lain-lain yang mengikuti ciri-ciri pemimpian dan  tentera sultan Muhammad al-Fateh..

2. Berusaha: Bekerja menuju daulah islam melalui menambah kerusi pr didalam parlimen sehingga mencapai majoriti 2/3 agar pr dapat membentuk dasar negara.

3. Membantu kawasan-kawasan pas membuka kaunter aduan masalah penduduk di pasar-pasar. Memperkasa skuad bergerak pusat khidmat masyarakat pas-pas kawasan.

4. Bertawakkal kepada Allah: Setelah berusaha, berserah kepada Allah. Solat sunat hajat, bacaan yasin, munajat dikeheningan malam, qiamullail.

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.