Galeri Memori Sabtu 18 Syawal 1429

DU'A BANGUN TIDUR:
"Segala Puji Bagi Allah Yang Masih Menghidupkan Aku, Selepas Dimatikan (mati kecil=tidur)."


PAGI: Bersolat Subuh berjemaah di Masjid An-Nur UTP
PAGI: Tazkirah Subuh oleh Al-Fadhil Ustaz Muhd Hakim Mohd Nor selaku Presiden Badan Rakan Masjid di Masjid An-Nur UTP
PAGI: Bacaan Ma'athurat berjemaah di Masjid An-Nur UTP
TGH HARI : Menduduki Test 1, Course Malaysian Studies, 10.10am-11.10am, Pocket D4.
PETANG: Outdoor Activities (Rehlah) bersama Mentees Smart Group 17, Batch Minggu Aluan Siswa (MAS) Januari 2008.


PETANG: Outdoor activities (Rehlah)


PETANG: Outdoor Activities (Rehlah)

MALAM: Malam Apresiasi (Penghargaan) & Majlis Wida' (Perpisahan: Intern & Grad) & Majlis Jamuan 'Aidilfitri Rakan Masjid & Smart Group Gabungan.

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.