10nov-21nov : My Final Exam Papers

(Gambar: telah diambil pada 20hb Nov 2008, malam, di perpustakaan Universiti Teknologi PETRONAS (UTP), yang dikenali dengan nama Information Resource Center (IRC), semasa saya dan rakan2 berstudy group untuk kertas terakhir saya, sem Julai 2008).

Bismillah..
Pada bulan November tahun 2008, bermula 10hb hingga 21hb, saya telah melalui tempoh final exam dengan izin Allah.. saya telah mengambil tujuh(7) course buat semester Julai 2008 ini.. bersamaan 21 credit hour.. semoga keputusan yang keluar adalah lulus dengan cemerlang! insyaAllah..

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.