A. Samad Said bersama Baca@LRTZamri Mohamad sent a message to the members of BACA@LRT.
Zamri Mohamad
Zamri MohamadApril 25, 2010 at 2:52pm
Subject: Informasi terkini | Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said bersama Baca@LRT
Informasi terkini

Tuan dan Puan yang dimuliakan gelombang Baca@LRT hari ini menerima sokongan daripada rakan-rakan kita.

Kejutan sebentar tadi telah berlaku! Sasterawan Negara Datuk A. Samad Said sudi bersama para pembaca Baca@LRT dari Gombak ke KLCC dari jam 11 sehingga 1 tengah hari tadi.

Klik di sini bagi melihat foto http://www.facebook.com/l/bbbce;bit.ly/cjGVzV

Photos from BACA@LRT

Photo 2 of 506   Back to Group · See All Photos

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.