Muslimat Berjiwa Muslimin-Ustz Syakir

Gambar atas: UIAM, 2nd Jan09, Jumaat
Gambar atas: UIAM, 2nd Jan 09, Jumaat

Gmabar atas: Muslimat UM, 2nd Jan 09, Jumaat
Gambar atas: Muslimat UTM Skudai, 2nd Jan 09

Gambar atas: Muslimat UM, 2nd Jan 09

"MUSLIMAT BERJIWA MUSLIMIN"

"Kita mahukan lebih ramai Muslimat-muslimat yang berjiwa muslimin!", itu lah kata-kata bekas naqib usrah ku (Al-Fadhil Al-Ustaz Syakir Zaini), setahun yang lalu.
"Picture means thousand words", kata pepatah cina.

Gambar ini diambil, sewaktu demonstrasi atau himpunan aman yg telah diadakan pada 2 Januari 2009 selepas selesai solat jumaat bertempat di Masjid Ar-Rahman, Universiti Malaya, juga di UTM Skudai, Johor, untuk menyatakan & menyuarakan BANTAHAN Mahasiswa & Mahasiswi Islam, kepada ISRAEL berhubungan dengan isu kezaliman keatas Ummat Islam di GAZA.

- Wallaahu-ta'ala-'alam -

0 comments:

Imam Al-Banna berkata tentang tsabat:

“Hendaknya seorang akh. Menjadi orang yang aktif dan selalu berjuang di jalan menuju Nya; sekalipun masa yang ditempuh masih panjang hingga bertahun-tahun dan berabad-abad lamanya; sehingga dirinya berjumpa dengan Allah dalam kondisi demikian sedangkan ia mendapatkan keberuntungan pada salah satu dari dua kebaikan; mencapai tujuan yang diinginkan atau mendapat syahadah hingga akhir.

Allah berfirman: “Di antara orang-orang mukmin itu ada orang-orang yang menepati apa yang telah mereka janjikan kepada Allah; Maka di antara mereka ada yang gugur. dan di antara mereka ada (pula) yang menunggu- nunggu dan mereka tidak merubah (janjinya)”. (Al-Ahzab:23)

Menurut kita, waktu ini akan sentiasa berjalan, walaupn jalan sangat panjang, kejayaan masih jauh dan banyak rintangan menghadang, namun intinya adalah bagaimana kita dapat menuju satu tujuan disertai dengan ganjaran yang besar dan pahala yang berlipat ganda dari ALLAH, maka tidak ada kata henti dari PERJUANGAN ayuh terus kita merobohkan benmteng kezaliman”.